Модераторы: AFEX, Люга, Tiana, Binaun, ionix
liliana23233 писал(а):a dat imprumut firmei prin contract de imprumut se fac formulele;dt 513,ct 241
liliana23233 писал(а):dar daca s-a rambursat imprumutul formule:Dt 241.Ct 513
liliana23233 писал(а):da da...invers eu am gresit..scuze.(probleme putin cu vederea...),dar mai trebuie ceva de facut ,adica daca am dat banii din casa trebuie dispozitie de plata la cont 513?
svetuta писал(а):liliana23233 писал(а):da da...invers eu am gresit..scuze.(probleme putin cu vederea...),dar mai trebuie ceva de facut ,adica daca am dat banii din casa trebuie dispozitie de plata la cont 513?
dispozitie de plata trebuie la orice plata a banilor din casa, nu conteaza cu ce scop ati dat
iar dispozitia de incasare se intocmeste la primirea banilor in caserie
svetuta писал(а):liliana23233 писал(а):cu contractul nu trebuie de facut nimic?
dar ce anume ati vrut sa faceti cu contractul![]()
Corincik писал(а):HELP!!!! E posibil intreprinderea sa acorde imprumut fondatorului??
Corincik писал(а):Daca se incheie contract fara dobinda, am auzit ca oricum se calculeaza o dobinda stabilita de BNM (noiembrie 2009 - 5%)si suma calculata lunar se adauga la salariul persoanei si se impoziteaza impreuna cu salariul deja.
Corincik писал(а):Deci in cazul dat daca imprumutatul nu e angajat la intreprinderea imprumutator,el prezinta documentele necesare acolo unde e angajat acolo se adauga dobinda la salariu si se impoziteaza????
Corincik писал(а):...dupa 5 ani partile de comun acord ar putea rezilia contractul, inchide suma imprumutului fara rambursare.. ..
Corincik писал(а):...Deci procedura e foarte simpla: se incheie contract fara dobinda (dar daca nu se precizeaza nimic ca gaj?) undeva pe 5 ani, nu se intocmeste nici o retinere, nu va fi nici o rambursare a imprumutului...dupa 5 ani partile de comun acord ar putea rezilia contractul, inchide suma imprumutului fara rambursare.. De fapt asta e telul nostru...
Corincik писал(а):inchide suma imprumutului fara rambursare.. De fapt asta e telul nostru...
diancic82 писал(а):cred ca in cazul cind intreprinderea ofera credit fondatorului si dupa aceasta creditul nu se mai ramburseaza, cred ca problema este cu impozitul pe venit, pentru ca suma aceasta se va da la cheltuieli si ele vor fi nedeductibile, precum a mentionat InJen. Puteti sa-mi spuneti unde vom avea sursa de plata?
Вернуться в Общие вопросы бухгалтерского учета
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1
|
|