http://www.mytime.md   http://1cmd.md   http://clouds.md  

Электронные декларации соц. фонд и статистика с 01.01.2012

Объявления ГГНИ, а также объявления, связанные с работой форума.

Модераторы: ionix, AFEX, Люга, Tiana, Binaun

Re: Электронные декларации соц. фонд и статистика с 01.01.2012

Сообщение Binaun » 17 ноя 2011, 02:29

Accountant писал(а):А вот и измененный пункт полностью:

Упс... Прошу прощения... Был не внимателен, не знал, в следующий раз буду умнее.
Accountant писал(а):Т.е. это отчеты в специальный фонд соц. поддержки населения, в которые перечисляют поставщики услуг мобильной связи, и валютные кассы.

А, так эти отчёты в Эл.Декларации есть:
TATIJNA писал(а):Taxele Locale
PSV - Privind plata suplimentara obligatorie la vinzarea valutei straine prin intermediul caselor de schimb valutar
TTM - Privind taxa pentru serviciile de telefonie mobila

Теперь, как я понимаю, CNAS şi BNS собираются электронизировать и другие отчёты по другим соц.фондам?...
На лучшее - можно надеяться. Но готовиться лучше к худшему.
Жизнь - страшная штука. Ещё никому не удалось уйти от неё живым. Изображение
Аватар пользователя
Binaun
Гуру
 
Сообщений: 2209
Зарегистрирован: 15 июн 2010, 20:03
Откуда: Чисинау
Благодарил (а): 578 раз.
Поблагодарили: 543 раз.

Re: Электронные декларации соц. фонд и статистика с 01.01.2012

Сообщение svetuta » 18 ноя 2011, 08:39

Rapoartele către CNAS şi BNS vor fi prezentate on-line

Chisinau (IPN) De 1 ianuarie 2012, agenţii economici vor avea posibilitatea să prezinte rapoartele anuale şi trimestriale către Casa Naţională de Asigurări Sociale şi Biroul Naţional de Statistică prin intermediul unui portal unic www.raportare.md. Noul serviciu public de raportare electronică a fost elaborat cu suportul proiectului USAID /BIZTAR şi constituie rezultatul aplicării tehnologiilor noi informaţionale, transmite Info-Prim Neo.

„Suntem siguri că din anul viitor oamenii de afaceri din Moldova vor avea posibilitatea să beneficieze de un sistem de raportare mult mai facil, economisind timp pentru a se concentra mai mult pe activitatea economică şi pe soluţionarea problemelor ce se referă la dezvoltarea facerilor”, a menţionat la prezentarea serviciului Douglas Muir, directorul proiectului USAID/BIZTAR

Sergiu Rabii, consultat în cadrul proiectului, a menţionat că este vorba de o fereastră unică, pe care accesând-o agenţii economici vor transmite dările de seamă către CNAS şi BNS fără a se deplasa la aceste instituţii, fără a cheltui bani pentru transport. Serviciul funcţionează 24 din 24 de ore. Pe de altă parte, vor fi excluse erorile din aceste rapoarte, va fi asigurată prelucrarea operativă a datelor.

Maria Bortă, preşedintele CNAS a spus că lansarea acestui serviciu oferă avantaje nu doar agenţilor economici, dar şi celor 1300 de angajaţi ai subdiviziunilor CNAS. Munca lor va fi cu mult mai uşoară, iar informaţiile privind contribuţiile de asigurări sociale vor fi prelucrate mai repede şi mai calitativ.

Proiectul USAID/BIZTAR este implementat în Republica Moldova din 2007 şi are drept scop îmbunătăţirea mediului de afaceri prin reducerea poverii administrative din sectorul privat, prin optimizarea sistemului fiscal, reducerea oportunităţilor pentru corupţie, îmbunătăţirea accesului persoanelor juridice şi fizice la informaţii guvernamentale şi consolidarea dialogului dintre sectorul public şi privat.

Proiectul este finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională.
Аватар пользователя
svetuta
Зам. Бога по налогам
 
Сообщений: 5738
Зарегистрирован: 09 ноя 2009, 16:28
Откуда: Chisinau
Благодарил (а): 524 раз.
Поблагодарили: 1088 раз.

Re: Электронные декларации соц. фонд и статистика с 01.01.2012

Сообщение ionix » 24 ноя 2011, 11:57

Un serviciu nou de raportare electronică

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) şi Biroul Naţional de Statistică (BNS) în parteneriat cu Proiectul USAID|BIZTAR, finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională au lansat un nou serviciu public de raportare electronică. Astfel, cu începere de la 1 ianuarie 2012, agenţii economici vor avea posibilitate să prezinte rapoartele anuale şi trimestriale on-line la CNAS şi BNS. Drept exemplu pentru implementarea noului tip de raportare electronică a servit practica europeană, avînd ca scop optimizarea procesului de prezentare a dărilor de seamă şi ajustarea acestui proces la standardele internaţionale.

În cadrul conferinţei de presă, reprezentantul proiectului USAID|BIZTAR dna Eugenia Stancu a menţionat că, noul serviciu public de raportare electronică constituie o etapă nouă şi performantă în colaborarea dintre cele două instituţii – CNAS şi BNS, care va asigura un circuit mai sigur de informaţii.
„Implementarea noilor tehnologii informaţionale are o importanţă majoră în activitatea CNAS”, - a subliniat dna Maria Borta, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale. Dumneaei a mai remarcat că, în parteneriat cu proiectul USAID|BIZTAR, la CNAS au fost implementate cîteva proiecte informaţionale, care au sporit considerabil calitatea muncii în instituţie. Astfel, a fost elaborată o nouă versiune a site-ului CNAS, pe paginile căruia se plasează o informaţie accesibilă pentru toate categoriile de cetăţeni. De asemenea, a fost implementat serviciul ACCES CPAS, care permite asiguraţilor un acces operativ prin reţeaua Internet la conturile curente de asigurare socială. Tot cu susţinerea proiectului USAID|BIZTAR s-a desfăşurat un sondaj de opinie a agenţilor economici privind optimizarea lucrului cu CNAS, în rezultatul căruia s-a decis implementarea noului serviciu public de raportare electronică.

Noul serviciu, care va începe să funcţioneze de la 1 ianuarie 2012, va permite reducerea cheltuielilor financiare şi de timp a contribuabililor la bugetul asigurărilor sociale de stat. „Mai mult ca atît, procesul de prelucrare a informaţiei va decurge mai operativ şi transparent”, - a menţionat dna M. Borta.
Cei prezenţi la eveniment au fost familiarizaţi cu interfaţa versiunii electronice a raportării, prezentată de dna Clara Sorocean, şef Direcţie generală a evidenţei contribuţiilor CNAS. Pe parcurs, dumneaei a răspuns la un şir de întrebări şi a relatat participanţilor că, pînă la finele anului curent agenţii economici vor beneficia de seminare-instruire privind raportarea electronică.

Procedura de acces la noul sistem de raportare electronică se va desfăşura în felul următor: mai întîi este necesar ca solicitantul să se înregistreze pe site-ul www.raportare.md iar apoi să solicite la Casa teritorială de asigurări sociale din raza în care activează, un loghin şi o parolă de acces la sistemul electronic.
SURSA: Contabilsef.md
Аватар пользователя
ionix
Проффи
 
Сообщений: 1113
Зарегистрирован: 26 ноя 2007, 16:04
Откуда: chisinau
Благодарил (а): 353 раз.
Поблагодарили: 326 раз.

Re: Электронные декларации соц. фонд и статистика с 01.01.2012

Сообщение Binaun » 24 ноя 2011, 16:01

ionix писал(а):este necesar să se înregistreze pe site-ul www.raportare.md iar apoi să solicite un loghin şi o parolă de acces

И там тоже надо регистрироваться... Кроме логина и пароля, новую цифровую подпись получать не нужно?
Вяца становится всё ушорее и ушорее. Список организаций и сайтов, где надо регистрироваться, становится всё ширее и ширее.
Кто-то где-то говорил про какие-то единые окна... :mrgreen:
На лучшее - можно надеяться. Но готовиться лучше к худшему.
Жизнь - страшная штука. Ещё никому не удалось уйти от неё живым. Изображение
Аватар пользователя
Binaun
Гуру
 
Сообщений: 2209
Зарегистрирован: 15 июн 2010, 20:03
Откуда: Чисинау
Благодарил (а): 578 раз.
Поблагодарили: 543 раз.

Re: Электронные декларации соц. фонд и статистика с 01.01.2012

Сообщение Fatima » 24 ноя 2011, 16:47

Скоро записная книжка с паролями и логинами станет невместительной. :( Уже путаюсь.
Аватар пользователя
Fatima
Аспирант
 
Сообщений: 413
Зарегистрирован: 01 ноя 2010, 10:00
Благодарил (а): 292 раз.
Поблагодарили: 52 раз.

Re: Электронные декларации соц. фонд и статистика с 01.01.2012

Сообщение Elena.alexandru » 24 ноя 2011, 17:14

нгадо будет и новые адресса открывать?
Elena.alexandru
Практик
 
Сообщений: 505
Зарегистрирован: 03 фев 2011, 20:05
Благодарил (а): 21 раз.
Поблагодарили: 98 раз.

Пред.

Вернуться в ОБЪЯВЛЕНИЯ

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2

Яндекс.Метрика